Nincs hozzászólás

V. Rétesnapi Vigadalom

A Besenyőtelek Község Fejlesztéséért Közalapítvány részéről még 2011 őszén nyújtottuk be EU-s pályázatunkat a LEADER Egyesülethez, melyhez 2012 tavaszán kaptuk meg írásban a támogatást: szeptember 8-án utófinanszírozva szervezhetjük jubileumi 5. Rétesnapunkat.
Az Önkormányzat képviselőtestülete úgy döntött, megelőlegezi a 3 millió forintot az alapítványnak a program megszervezéséhez. Mindezidáig önerős, önkéntességre alapozott Rétes fesztiválra került sor, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend: igényli a falu apraja, nagyja és a vendégsereg.
A lázas készülődés után a várva-várt napon nagyon sokan érezhették jól magukat, ki-ki megtalálhatta az igényének, elképzelésének megfelelő programot és kóstolhatta a finomabbnál-finomabb réteseket.
E program szervezése, lebonyolítása igen komoly munkát és energiát kívánt mindenkitől, aki ebben részt vett; az Általános Művelődési Központ dolgozóitól, pedagógusaitól, a fellépő gyerekektől, a településünkön működő kiscsoportoktól, önkormányzati alkalmazottaktól és a rétes készítőktől.
Megmutattuk önmagunkat, régi szép hagyományainkat az érdeklődő közönségnek.
Ezután a csodálatos nap után nagyon sokan érezzük úgy, hogy az összefogás csodákra képes!
E felejthetetlen nap után köszönet mindannyiuknak!

Bozsik Csaba polgármesterotodik-retesnapKapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

Comments are closed.

Megszakítás