Nincs hozzászólás

Rétes nap Besenyőtelken

Rendkívül színes, mozgalmas napot tudhattunk magunkénak szeptember 27-én, a hagyományteremtő céllal megrendezett első Rétes napon.
A nap indító programjaként a tarnaleleszi rézfúvós zenekar ébresztette a falut. A zenekart Dani Iván lipicai lovas hintón vezette fel, majd a Templom előtti téren térzenét adtak a közönség számára.
A délelőtt folyamán a Rétes utcában kézműves bemutatókat láthattunk, a besenyőtelki kézműves mesterek közreműködésével. Itt kapott helyet a kétségkívül nagy hírnévnek örvendő rétes kóstoló sátor. A híres-neves besenyői rétes nyújtásának, készítésének és bemutatásának a régi iskola épülete adott otthont, ahol sok szorgos kéz munkáját dicsérték.
Az ÁMK területén színes gyermekprogramok várták a kicsiket. A Rétes túra útvonalát több száz gyermek teljesítette, köztük értékes ajándékok találtak gazdára. Kipróbálhatták a gyerekek az ügyességi játékokat, az akadálypályát, a két izgalmas ugráló várat, felavatták az újonnan elkészült aszfaltot mese illusztrációikkal, a kézműves sátorban készíthettek rongybabát, gobelin képet, lufi babát, termésképet, papírsárkányt, őszi képkeretet, könyvjelzőt. A legapróbbak a baba sátorban játszhattak.
A Sportpályán ovisok és iskolások labdarúgó mérkőzéseken mutatták meg tudásukat. A Besenyőtelki SC Öregfiúk, a Romacsapat és a Nagykovácsi SC őszülő örökifjai körmérkőzésen döntötték el fiatalokat „megszégyenítő” frissességgel, hogy ki a legjobb.
I. Besenyőtelek,
II. Nagykovácsi,
III. Romaválogatott Besenyőtelek.
A főzőversenyt Dósa Tibor királyi főszakács zsűrizte. A verseny nyertese a Reverinda női kar lett.
Ezt követően modellező repülő bemutató és motoros, quados ügyességi bemutató színesítette a programot.
Délután életmód sátor várta az érdeklődőket, ahol vérnyomás és vércukormérés, valamint egészséges ételek kóstolója zajlott.
A színpadon felléptek a besenyőtelki nagyik és férfiak, az iskolások népi táncot mutattak be, a Füzes táncklub, a mazsorett csoport, láthattunk hastáncot, valamint az adácsi Zéta tánccsoport szórakoztatta a közönséget.
A rendezvénysorozatot tűzijáték zárta, melyet jótékonysági bál követett. A gálaműsort a Maya trió és a Reverida női kar műsora színesítette.
Összességében véve egy remek hangulatú, emlékezetes napot tölthettünk együtt, ami mindenkiben jó érzéseket ébresztett, a szervezőket pedig a folytatásra ösztönzi. Ezúton szeretném megköszönni mindazok áldozatos munkáját, akik azon fáradoztak, hogy ez a nap jól sikerüljön.

Pásztor Gabriella
közművelődési igazgatóhelyettes

Comments are closed.

Megszakítás