Nincs hozzászólás

Így emlékeztünk…

1848. március 15-e új idő kezdete a magyar történelemben. A nép fegyvert fogott, hogy kivívja jogos szabadságát. Több 10000 magyar honvéd katona halt hősi halált ekkor a szabadságért.
A szabadságharc emlékére iskolánkban minden évben a 7. osztályosok ünnepi előadással emlékeznek a hősi áldozatokra. A két hetedik osztály sokat készült, hogy az előadás sikeres legyen. Március 14-én pénteken délelőtt az iskolás diákok és pedagógusok tekintették meg műsorunkat. Kalina Mária igazgatónő rövid beszédével emlékezett az 1848-as szabadságharcosokra. Aznap délután Bozsik Csaba polgármester beszéde után az óvodás gyerekek előadták a műsorukat, mi is felléptünk, majd a Reverinda női kórus énekelt. A falubeliek, rokonok nézték meg az előadást. A visszajelzések szerint jól sikerült az előadás.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Törköly Olga tanárnőnek és Szarvas András tanár úrnak a türelmet és a sok segítséget.
A hangtechnikáról Nagy Tamás tanár úr gondoskodott. A dekorációt Bodzánné Nagy Beatrix tanárnő készítette. Erdélyiné Gál Mária tanárnő is jó tanácsokkal segítette a diákokat a versek megértésében és a szép előadás sikerében.
Erdei Dani apukája korhű fegyverekkel járult a látvány szebbé tételéhez. Testvérem Petra rövid szerepével tette látványosabbá emlékezésünket. Sok szeretettel és izgalommal készültünk a műsorra. Mi így emlékeztünk.
Varga Dóra
7.a

Comments are closed.

Megszakítás