Nincs hozzászólás

FELHÍVÁS Szabadtéri tűzgyújtás szabályairól

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014.(XII.5) BM rendelet (továbbiakban: OTSZ) rendelkezéseket tartalmaz a szabadtéri tűzgyújtásra és az irányított égetés engedélyezéseivel kapcsolatosan.

Az OTSZ 225.§ (1) bekezdése alapján, ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.

Abban az esetben, ha van önkormányzati rendelet a belterületi égetésre vonatkozóan az abban megjelölt időpontban és napokon az égetés megengedett. Besenyőtelek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015. (VI.12.) Rendelete alapján avar és kerti hulladék égetése

hétfői és szombati napokon
a nyári időszámítás szerinti időszakban
14.00-18.00-óra között,

téli időszámítás szerinti időszakban
12.00-16.00-óra között végezhető el.

kivéve az országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalom idején!

Égetni csak száraz kerti hulladékot lehet. A füstképződés csökkentése érdekében az avart és a kerti hulladékot előzetesen szikkasztani, szárítani kell, és az eltüzelés csak folyamatosan kis adagokban történhet.

Az avar és kerti hulladék meggyújtásához nem használható olaj, benzin, vagy más vegyi adalékanyag és az égetendő hulladék nem tartalmazhat kommunális, ipari eredetű vagy veszélyes hulladékot, műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, vagy ezek maradékait.

Az elmúlt hetekben számtalan lakossági bejelentés érkezett Hivatalomba. Kérem a Tisztelt Lakosságot a rendelkezés szabályainak következetes betartására, amennyiben a rendelkezésben foglaltaktól eltérően kerül sor szabadtéri tűzgyújtásra és a tevékenység a nem megengedett időpontban történik, a tűzvédelmi hatóság eljárást fog kezdeményezni.

 

Veres-Horváth Anett Helga
jegyző

Comments are closed.

Megszakítás