Nincs hozzászólás

Boldog Karácsonyt, eredményes Újévet!

Advent heteit éljük, lassan véget ér az esztendő, közeledik legszebb ünnepünk, a Karácsony. Kicsit lassíthatunk, az ajándék vásárlás,- készítés után lassan elcsendesedik minden. Az ünnepek alkalmat adhatnak arra, hogy értékeljük, visszanézzük és tervezgessük a jövőt. Mozgalmas, dolgos, sikeres évet mondhatunk magunkénak.
Településünk üzemeltetését, intézményeink működtetését biztosítani tudtuk és jelentős fejlesztések valósultak meg. KEOP-programban az óvoda, a Fő úti rendelők és a Hivatal elektromos energia ellátását májustól javarészt napelemek biztosítják. Ez a beruházás 20,5 millió forintos EU-s támogatásból valósult meg.
Belügyminisztériumi forrásból Önkormányzati segítséggel 10,5 millió forintért 8 személyes kisbuszt vehettek át polgárőreink.
Már meglévő kamerarendszerünk 8 darab kamerával bővült a nyár folyamán 6 millió forintos BM-es támogatás segítségével – ezzel is erősítve falunk közbiztonságát.
Az ősszel szociális tűzifa pályázaton Önkormányzatunk 221 köbméter tüzelőanyag támogatásban részesült 4 millió Ft értékben, melyet 1 millió forintos önerővel kell kiegészítenünk.
Falufejlesztési feladatinkat, önellátást, mezőgazdasági termelést, utak, -árkok karbantartását, járdaépítést, faluőrséget a START és közmunkaprogramokra alapoztunk, mely az idén továbbfejlődött, munkát és tanulási lehetőséget adva nagyon sok családnak.
Saját fejlesztési forrásból 2,5 km járda lett felújítva aszfaltos burkolattal és 500 m betonjárda készült a nehezen járható helyeken a falu több pontján.
A házi segítségnyújtást, a szociális étkeztetést, a gyermek és családvédelmet társulás keretében magas színvonalon látják el gondozónőink és vezetőik. Hivatali munkatársaim a növekvő adminisztráció és bürökrácia mellett is készségesen segítették az ügyfeleket, intézve ügyes-bajos dolgaikat.
Az óvodai és iskolai oktatás terén újra születtek kiváló eredmények. Pedagógusok, szülők és diákok örülhettek együtt a sikernek. Önkormányzatunk egy fogadás keretében júniusban gratulált a kiváló teljesítményükhöz.
Az iskola fenntartás ugyan már nem az Önkormányzat feladata, de a tüzelőanyag beszerzésben és a technikai működtetésben nagyon sok segítséget biztosítunk számukra.
A településen működő kis csoportok is élvezik az Önkormányzat támogatását és szívesen részt vesznek jeles napjaink megünneplésében.
Ezen történetek mögött rengeteg társadalmi munka, közös gondolkodás, kellő összefogás és támogatás húzódik. Köszönet a vállalkozásoknak, intézményi és önkormányzati dolgozóknak, mindazoknak, akik munkájukkal, anyagi és erkölcsi támogatásukkal segítették Besenyőtelek fejlődését.
Ezúton kívánok falunk minden lakójának Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog, Egészséges Új Esztendőt!

Bozsik Csaba polgármester

Hozzászólás

Be kell jelentkezned hozzászólás írásához.

Megszakítás